3 egészséges étel Húsvétra
05.04.2019

3 egészséges étel Húsvétra

A Hamvazószerdától Húsvét vasárnapig tartó böjt után eljön a lakomák ideje. A túlevés a koplalással együtt szintén felborítja szervezetünk egyensúlyát, így talán az elsődleges szempont az arany középút betartása.

Olvasás tovább
Nézet: 118
A depresszió 10 jele
19.03.2019

A depresszió 10 jele

Néha magad alatt vagy? Manapság az emberek sokszor használják a depresszió kifejezést, ha szomorúak, feszültek, vagy életük kellemetlen történései próbára teszik őket. Ezeknek az átmenetileg negatív mentális állapotoknak azonban nincs túl sok köze ahhoz a valódi kórképhez, amelyet depressziónak nevezünk. A depresszió egy mentális rendellenesség, amely szakértői segítséget igényel és nem múlik el csak úgy magától. A most következő, a depresszióra jellemző tüneteknek egyértelmű figyelmeztető jelekként kell szolgálniuk, mentális állapotunk komolyságára utalva.

Olvasás tovább
Nézet: 265
Nyerj energiát a Napból
12.03.2019

Nyerj energiát a Napból

Az ember hozzászokott, hogy hatással van rá a nap. Sugarai ébresztenek minket reggelente, jelezve az új nap érkezését. Napkeltekor kinyílnak a virágok és dalra fakadnak a madarak. A modern idők azonban sok mindent megváltoztattak és már kevésbé követjük a természet ritmusát, mint tettük azt régebben. Sőt, a napfényt mesterséges világítással váltjuk ki. Az elektromosság azonban nem képes helyettesíteni a napfény szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásait.

Olvasás tovább
Nézet: 85
Gyermekkori fáradtság. Mi az oka?
12.03.2019

Gyermekkori fáradtság. Mi az oka?

Sok szülő számára óriási megkönnyebbülés, amikor sikerül ágyba dugni csemetéjüket. Kétségtelen, hogy miért. Néhány gyerek akkora csibész, mint egy zsák kis majom, folyamatosan szaladgál és fejfájást okoz nekünk, felnőtteknek. Ugyanakkor még a legnagyobb rosszcsontok is elveszthetik hirtelen az energiájukat és szokásos randalírozásuk helyett csak hevernek a TV előtt. Ha az ilyen helyzetek egyre gyakoribbá válnak, ideje kivizsgálni e hirtelen letargia okait.

Olvasás tovább
Nézet: 397
„Nyárra úgyis lefogyok” – tippek diétához
22.02.2019

„Nyárra úgyis lefogyok” – tippek diétához

Diéta, vízfogyasztás, sport, rendszeresség, fokozatosság – néhány vezényszó, amelyeket szem előtt kell tartani, amennyiben a bikiniformára készülünk. Ha tudatosan állunk hozzá, nem lesz olyan nehéz, mint gondoljuk.

Olvasás tovább
Nézet: 330
5 szuper ajándék ötlet Valentin-napra
08.02.2019

5 szuper ajándék ötlet Valentin-napra

Február 14. a szerelmesek ünnepe. Sokan itthon még közönyösen állnak hozzá, pedig egy kitűnő lehetőség arra, hogy kicsit kiszakadjunk a szürke hétköznapokból és odafigyeljünk a párunkra és kimutassuk, hogy mit is érzünk iránta.

Olvasás tovább
Nézet: 228
Soha többet felfázást!
31.01.2019

Soha többet felfázást!

Léteznek hidegre érzékeny és kevésbe érzékeny embertípusok, azonban tény, hogy a szebbik nem körülbelül 50 százaléka legalább egyszer komolyan felfázik élete során. További problémát jelent, hogy aki egyszer már felfázott, annál már sokkal könnyebben fognak újra előjönni a sokszor nagy fájdalommal járó tünetek.

Olvasás tovább
Nézet: 1399
Cikkek megtekintése 1-tól 7-ig 43 az összesből