Karácsonyi ajándék az egész családnak

Karácsonyi ajándék az egész családnak

Publikálva: 20.11.2020

Nézet: 147

Bizony! Nyakunkon a karácsony! Lehet megint azon gondolkodni, hogy kinek milyen ajándék passzolna, ki mit szeret, mije nincsen, mivel lehetne a legnagyobb örömet okozni a család minden tagjának.

Hiszen felnőttként az ajándékozás már korántsem a kapott meglepetésekről szól, sokkal fontosabbak azok, amelyeket adunk. Egyesek egész évben gyűjtögetnek, mások pedig az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást. Te melyik típus vagy?

Ha az utóbbi csoportba tartozol, akkor ez a cikk egyértelműen neked szól. De ha már nyáron bevásároltál, akkor is érdemes végiggörgetned az ötleteinket: ki tudja, lehet, hogy neked is adunk még egy-két plusz jó tippet?!

Válassz valami különlegesen szokatlant!

Az utóbbi években extrém szinteken hódít minden típusú kézműves termék. Miért ne lephetnéd meg a család szinte bármely tagját egy egyedileg neki készített alkotással? Persze a haszontalan tucatdarabokból minden nagyinál és anyukánál Dunát lehet rekeszteni, de egy különleges „handmade” darabot mindenki szívesen helyez a polc legjobban látható részére. Akár készítheted magad is, nem lejárt lemez saját készítésű ajándékot adni, főleg olyannak nem, akinek már szinte mindene megvan. És lássuk be, a nagyiknak már nehéz újdonságot adni. Ha biztosra szeretnél menni, akkor pedig adj valamiféle funkciót a kézzel készült tárgynak: például egy agyag tál a kulcsoknak, vagy csodálatos gyertyatartó, amit akár azonnal üzembe is állíthattok a karácsony szellemében.

Adj élményt!

Bár a körülmények most nem kedveznek az élményajándékoknak, azonban a workshop vagy a wellness utalványok, akár egy évig is érvényesek lehetnek, így biztosan lesz alkalma felhasználni a megajándékozottnak. Vásárolj egyből két kupont, vagy akár lepd meg a teljes családot egy közös időtöltéssel. Ha pedig nem szeretnéd a véletlenre vagy a körülményekre bízni a felhasználhatóságot, akkor rögtönözz házi élmény workshopot. „Menj el” egy online kurzusra, készülj fel és add át magad a tudást a családnak. A legtöbb műhely csomagban is kínálja az alapanyagait, így könnyedén be tudsz minden hozzávalót szerezni, és egy szuper közös délutánt teremteni bármely szeretteddel közösen. De nem muszáj az alkotás mellett letenni a voksod, a közös kirándulás, sportolás, házi mozizás is legalább olyan értékes, mint a tárgyi ajándék, sőt az időd a legértékesebb ajándék a világon.

Maradj a klasszikus mederben!

Lepd meg a családot vagy a barátaidat egy-egy ajándékcsomaggal. Ki mondta, hogy egy ember csak egy ajándékot kaphat? Állíts össze mindenkinek személyre szabott csomagot, érdemes úgy elkészíteni, hogy a csomagolás is hasznos legyen. Például egy kosár, ami később tárolásra is alkalmas. A család apró tagjainak szerezz be többféle játékot, tegyél bele puzzle-t, kártyajátékokat, színezőt, mindezek mellé pedig csempészhetsz egy-két gyümölcsöt vagy gyerekeknek készült vitaminokat is. Felnőttek részére pedig jól megfér az ajándékutalvány a kézzel készített apróság mellett, és az ő csomagjaikba is rejthetsz valamilyen egészségmegőrző terméket, például ízletes gumivitamint, vagy ízületi termékeket, hogy könnyebb legyen az esti séta. Vegetáriánus ajándéknak pedig fantasztikus, hogy ha szarvasgomba készítményekből és néhány üveg különleges pesto-ból készítesz csomagot.