Az ősz nehéz időszak a májnak. Segíts neki!

Az ősz nehéz időszak a májnak. Segíts neki!

Publikálva: 19.10.2018

Nézet: 237

Gyakran fáradt vagy, erősen izzadsz, émelyeg a gyomrod és karikásak a szemeid? A májad túl van terhelve és segítségre van szüksége! Ne menj el mellette figyelmetlenül. A máj nagyon hatékony méregtelenítő és tisztító "egység", és a szervezetednek szüksége van rá.

Nem csak az alkohol káros a májra

Bár a máj rendkívül hatékony szerv, mely képes akár nagyobb károsodás mellett is funkcionálni, számos olyan hatás van, amelyek nagymértékben gyengíthetik: különösen az alkoholfogyasztás vagy bizonyos gyógyszerek (például fájdalomcsillapítók, antibiotikumok vagy szintetikusan előállított hormonok) túlzott bevitele, valamint nagy mennyiségű adalékanyagot vagy mesterséges édesítőszert tartalmazó ételek és különféle sült "finomságok” fogyasztása, különösen nagy mennyiség és gyakoriság esetén. És végül, de nem utolsósorban az évszakok közötti átmenet is meglehetősen leterheli májunkat. Ezért is jó ötlet, ha tisztítókúrát tartunk még a tél beköszönte előtt. Számos módja van ennek: az étrend módosításától a méregtelenítő gyógynövények használatáig széles a paletta.

A máriatövis apró magjai

A máj megfelelő működésére jótékony hatással van a lúgos zöldségekben gazdag étrend (kókusz növények, kertkert, brokkoli, zeller, hagyma, rakéta saláta, endívia, kukorica saláta vagy földicsík articsóka), a mész, a grapefruit, a hüvelyes zöldségek, magvak, a szűz növényi olajok, a dió, a mogyoró és a tengeri halak (pl. lazac vagy szardínia). A gyógynövények között a legköztudottabb májsegítő a máriatövis, más néven a szamárkóró, vagy a boldogasszony tövise. Egy silymarin nevű összetett hatóanyagot tartalmaz, ami serkenti a máj öntisztító képességét. A máriatövis magjait fel tudod aprózni, majd teát tudsz készíteni belőle vagy könnyebb megoldás, ha magas máriatövis tartalmú étrend kiegészítőt választasz. A máriatövis magjának kivonatából készült Máriatövis Forte kedvező áron kapható webshopunkban.