Útmutató parlagfű allergiásoknak

Útmutató parlagfű allergiásoknak

Publikálva: 04.09.2019

Nézet: 500

A nyár vége és a szeptember nem kimondottan kedvez a parlagfű allergiásoknak, hiszen ekkor tetőzik a gyomnövény virágzása, emiatt az átlagnál magasabb a levegő pollentartalma.

Tüsszögés, köhögés, orrfolyás, szemviszketés. Csak néhány tünet a sok közül, amikkel meg kell birkóznia a parlagfűre allergiásoknak. Összeszedtünk pár hasznos tanácsot, amivel könnyíthetünk a helyzeten.

1. Szellőztetés

Ebben az időszakban érdemes minimálisra csökkenteni a szellőztetést. Lehetőleg ne reggel nyisd ki az ablakokat, mert ekkor a legmagasabb a pollenkoncentráció. Autóban is javasolt felhúzott ablakkal utazni és a belső légkondícionálót használni.

2. Hajmosás

Minden este moss hajat a parlagfű szezonban! Ezzel meg tudod előzni, hogy rákerüljön a pollen a párnádra, így biztosítani tudod a nyugodt és pihentető alvást.

3. Gyümölcsök

Az alábbi gyümölcsök problémát okozhathatnak, így érdemes mellőzni őket az étrendből abban az esetben, ha a fogyasztásuk után tünetek jeletkeznek.
 
  • görögdinnye
  • sárgadinnye
  • paradicsom
  • uborka

4. Orvosi segítség

A legfontosabb mindenképp, hogy forduljunk orvoshoz a problémával. A megfelelő vényköteles gyógyszerek nagyban megkönnyítik a szezon átvészelését.