Mit tegyünk mikor az élet hirtelen értelmetlennek tűnik?

Mit tegyünk mikor az élet hirtelen értelmetlennek tűnik?

Publikálva: 16.04.2018

Nézet: 554

Talán már tapasztalta ezt. Kétségei vannak magáról és mindenről, amit csinál. Semmi sem vidítja fel és úgy tűnik minden élvezet elveszett az életéből. Szakértők ezt burn-out szindrómának hívják.

Becslések szerint minden harmadik vagy negyedik személy hasonló helyzetet él át legalább egyszer az élete során. Hogyan lehetséges ez? A körülményektől függ. Tegyük fel, hogy sok éve dolgozik egy olyan pozícióban, amely során sok emberrel kell napi kapcsolatot tartania. Ez egy nagyon nehéz feladat, de élvezi és megpróbálja kihozni önmagából a legjobbat. Ugyanezt a megközelítést használja a családja tekintetében. Ennélfogva nem meglepő, hogy nincs ideje a hobbijaira és így csak egyre és egyre fáradtabb lesz. Azonban minden alkalommal felszívja magát, hogy a lehető legtöbbet tudja nyújtani. És akkor egy napon, hirtelen eltörik valami legbelül…

Nem lehet mindig maximális gázzal hajtani

Hirtelen elkezd szédülni, gyengének érzi magát és a számlán lévő számok elkezdenek táncolni a szemei előtt. Vagy csak felkel reggel és egy furcsa ürességet érez. Nincs kedve felkelni és azt kérdezi magától, hogy mi az értelme az egésznek. Ha nagy nehezen ráveszi magát, hogy csináljon valamit, a körülvevő világot egy közönyös megfigyelőnek látja mindenféle érzelem és érdeklődés nélkül. Azonban a burnout szindróma nemcsak pszichés, hanem fizikai tünetekkel is együtt jár.

Ne becsülje le a hosszútávú levertséget

Az említett fizikai tünetek közé sorolhatók a izom és hát fájdalma, magas vérnyomás, fogékonyság a fertőző betegségekre súlycsökkenés vagy súlygyarapodás, fejfájás és álmatlanság. Mindezek logikusan nagyon feszültségekhez vezetnek otthon és a munkahelyen. Ennélfogva érdemes hamar cselekedni és nem alábecsülni ezeket a problémákat. Mostanság a stressz és levertség egy általános dolognak számít sok ember számára, teljesen normálisnak tűnik nekik, ha zombiként érnek haza a munkából. Nem gondolkodnak azon, hogy miért nincs erejük beszélgetni. Az esetek többségében csak belesüppednek a kanapéba és bekapcsolják a TV-t, majd elmennek aludni. Ezek pedig az első jelei a kiégésnek.

Változtassa meg alapjaiban az életmódját

A szükséges feltétel, hogy az ember újra ’életre keljen’ az életmód megváltoztatása. Többet kell pihennie, újra meg kell tanulnia bízni önmagában és élvezni az élet apró örömeit. Egy környezet változás – legalább átmenetileg, például egy hosszabb szünet vidéken – nagyon hatásos tud lenni.  Beszélgetés egy pszichológussal szintén segít. Azonban ne feledje, minél régebb óta hanyagolja ezt a problémát, annál hosszadalmasabb a felépülés.

5 lépés a jobb mentális jóléthez

Találjon egy új célt: Ennek nem kell valami eget rengetőnek lennie. Csak kezdjen el valamit, amit valóban élvez: kezdjen el olaszul tanulni, járjon salsa tanfolyamra vagy vegyen magának egy motort stb.
Hozza helyre a kapcsolatait: félreértések, régi rossz, megoldatlan viták – mindezek felemésztik az energiánkat. Tegye meg az első lépést a nézeteltérés tisztázására. Ha a másik fél nem akar békülni, ne érezze magát rosszul. Felszabadult lesz így is. úgy is.
Tanuljon meg többet dicsérni: Egy jóleső megjegyzés a kolléganő új frizurájára, egy elismerő tekintet a szomszéd szépen gondozott kertjére. Használja az ok-okozat törvényét. Amit ad, azt kapja vissza.
Ne féljen a hibától: Hibázni emberi dolog. Végtére is a hibáinkból tanulunk és ez a tanulás az életünk végéig tart. Emellett, ha beismeri, hogy hibázott a többiek jobban fogják tisztelni.

Táplálja agyát energiával

Néha szüksége van agyának egy kis fellendülésre. Hasznosíthatja a Ginko biloba jótékony hatásait. A ginkgofa-levelek egyedülálló flavonoid komplexet tartalmaznak, terpéneket és szerves savakat, amelyeket ginkgolidnak neveznek, más növényekben nem fellelhetők. A ginkgo biloba hozzájárul a megfelelő agyi vérkeringés fenntartásához, és támogatja a normál szellemi működést

A ginko biloba tartalmú GinkoPrim és GinkoPrim Max megvásárolható webshopunkban.