Mindent a prosztata problémákról

Mindent a prosztata problémákról

Publikálva: 05.12.2018

Nézet: 1134

A BPH, vagyis a jóindulatú prosztata megnagyobbodás férfiak körében előforduló urológiai megbetegedés, amely során a fellépő tünetek erősen rontják az életminőséget. A folyamat lényegében annyi, hogy a prosztatát alkotó sejtek szaporodásnak indulnak, ennek következtében a prosztata mérete megnő. Tekintve, hogy napjainkban már létezik hatásos gyógymód, ne halogassuk felkeresni orvosunkat!

Mi is a prosztata?

A dülmirigy, azaz közismert nevén a prosztata a férfi belső nemi szervekhez tartozó nemi mirigy. Elhelyezkedését tekintve a húgycső alatt található, úgy, hogy körül veszi az onnan kiinduló húgycsövet. A rövid meghatározás után már mindenki számára világos lehet, hogy miért kapcsoljuk össze szinte azonnal a prosztata szóval a vizeletürítési problémákat. Muszáj megemlítenünk, hogy ez a szelídgesztenye méretű szerv leginkább a nemi életben játszik kulcsfontosságú szerepet. Konkrétan a szaporodáshoz szükséges ejakuláció során létfontosságú a működése, ugyanis az általa termelt prosztataváladék és az ondóhólyag elegye alkotja a spermiumot. A prosztata által termelt váladék nagyban elősegíti a hímivarsejtek mozgását, továbbá lúgos kémhatásának köszönhetően semlegesíti a női hüvely savas kémhatású közegét, ezzel pedig támogatja a hímivarsejtek életképességét. Érdekes tény, hogy nem csak a férfiak, hanem a hölgyek is rendelkeznek prosztatával. A hüvelyben található para-urethralis mirigyet 2002 óta hivatalosan prostata feminának is nevezik, ami egyébként azonos a G-ponttal.

Az a bizonyos kellemetlen vizelési inger

A prosztata mérete körülbelül a férfi negyvenöt éves koráig változatlan, ezután viszont sok esetben növekedésnek indul, így nem meglepő, hogy rengeteg ötvenes éveiben járó férfi küzd a betegségből fakadó tünetekkel. Az elváltozás leggyakoribb tünete, hogy vizeletürítési problémák lépnek fel. Ilyen lehet az éjszakai pihenést sokszor erősen gátló sűrű vizelési inger, a vizeletkibocsátás során érezhető fájdalom, a vizelési képtelenség, de egyes esetekben a beteg be is lázasodhat. Ilyenkor nyújthat nagy segítséget a Prostenal tabletta, amely egy étrend-kiegészítő készítmény. A benne található törpepálma segíti vizeletürítést, valamint hozzájárul a prosztata egészséges működéséhez. A cink hozzájárul a vér megfelelő tesztoszteron szintjének fenntartásához. A kifejezetten férfiaknak szánt készítmény adagolása napi egy tabletta, amelyet étkezés után, bő folyadékkal szükséges leöblíteni. Természetesen fontos, hogy a tabletta alkalmazása mellett is tudatos életvitellel figyeljünk testünk egészségére!