Marslakócskák: Az ország egyik legkedveltebb gyerek multivitaminja

Marslakócskák: Az ország egyik legkedveltebb gyerek multivitaminja

Publikálva: 25.01.2019

Nézet: 7

Minden gyerek imád a pocsolyákban ugrálni, az első hóban megfürödni, nem törődnek a hideg idővel, ilyenkor sokkal fontosabb a játék. És miért is vennénk el tőlük ezt az örömet?!
 

Természetesen a szülő felelőssége, hogy óvja a gyermekét nem csak szélsőséges időjárás esetén, hanem a hétköznapokban is. Mire is van szükségük a gyermekek szervezetének? Lássuk!

Minden életkorban eltérő az emberi szervezet tápanyagszükséglete. Csecsemőkorban, ha az édesanya változatosan étkezik, elegendő vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut a kicsi az anyatejből, illetve emellett féléves kortól, a hozzátáplálás megkezdésétől az egyéb ételekből. 1 és 3 éves kor között, amikor általában megszűnik az anyatejes táplálás, az étkezés kiegészíthető a kifejezetten ennek a korosztálynak készült vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított úgynevezett tejitalokkal.

Hogyan vegyük rá a kicsiket az egészséges étkezésre?

Szinte minden szükséges vitamin, és ásványi anyag elérhető természetes úton a táplálékkal, viszont ehhez kellő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, ami a kicsik esetében gyakran nehézséget okoz. A babáknál könnyebb a szülők helyzete, bár egy-egy zöldségpüré esetén könnyen lehet a válasz egy jókora szembeköpés, ami érdekes módon gyakran több ételt tartalmaz, mint amekkorának a kanálon a tűnt. Viszont a gyermek érdekében néha érdemes trükközni és egészséges nassolnivalókkal meglepni.
A spenót vagy a brokkolipürét például töltsük muffinba, vagy leveles tésztába, így kevésbé tűnik fel egyből, hogy zöldséget próbálunk éppen a gyerkőcbe diktálni, és kóstolás után még az is lehet, hogy ízleni fog neki valamelyik vasban gazdag természetes finomság. Tízóraira pedig készíthetünk izgalmas katonákat is: egy falat sajt, egy falat paprika, mellé pedig egy-két szelet alma és répa vegyesen. Ha pedig végképp semmi nem válik be, akkor készítsünk vidám, színes smoothie-t a gyümölcsökből, egy csipetnyi édesköménnyel vagy fahéjjal ízesítve.

Mit tud ajánlani a Marslakócskák?

A trükkös zöldség- és gyümölcsfalatkákat 3 éves kortól kiegészíthetjük ízletes multivitaminokkal is. A Marslakócskák a gyermekek számára kedvelt formákban észrevétlenül kerülnek be a kicsi életébe, mi pedig játékos formában támogathatjuk velük szervezetüket. Minden gyerek szereti a gumicukrot, így a gumivitamin az egyik legjobb formája a vitaminbevitelnek, pláne, hogy számos ízben létezik, így tényleg a gyerek kedvére tehetünk vele. Az adagolás minden doboz oldalán megtalálható, általában két gumibogyó az ajánlott napi fogyasztási mennyiség, de fontos, hogy ne engedjünk a csábításnak, és kövessük az adagolásra vonatkozó javaslatokat. Ha valamiért nem lenne szimpatikus a gumi forma, úgy választhatjátok a szirupos vagy a rágótablettás kiszerelést is. Bármelyik jó döntés, egytől egyig a gyerekek ízlésére vannak szabva.