Hogyan turbózzuk fel gyermekünk immunrendszerét?

Hogyan turbózzuk fel gyermekünk immunrendszerét?

Publikálva: 09.01.2020

Nézet: 1957

A gyermekek immunrendszerét folyamatosan fenyegeti a változó időjárás, valamint számos vírus és baktérium, amelyekkel szembe kell nézniük az óvodában, az iskolában és a tömegközlekedési eszközökön.

A hideg évszak a gyermekek esetén is a felső légúti betegségekről szól. Gyakori a megfázás, orrfolyás, tüdőgyulladás, hörghurut, arc-és homloküreg-gyulladás. Készítsük fel a gyerkőcök immunredszerét megfelelő módon és védjük meg őket a betegségektől! Pár hasznos tanácsot adunk, amivel biztonságban tudhatjuk a kicsiket.
 

Almapüré és répalé

A jó minőségű és megfelelő minőségű zöldég és gyümölcs bevitele nélkülözhetetlen az immunrendszer erősítésére. Nagy szerepet játszanak mind a megelőzésben, mind pedig egy esetleges megfázás kezelésében. Sok gyerkőcbe azonban úgy kell beleimádkozni az egészséges ételeket, így nem árt trüközni kicsit. Ha nem hajlandó magában megenni az almát, akkor érdemes almapürét készíteni egy kis fahájjal ízesítve. 

Megpróbálkozhatunk gyümölcslé készítésével is. Egy finom répalé remek választás lehet. A sárgarépa egyik legnagyobb értéke, hogy magas a bétakarotin tartalma és emelett más karotinokban is bővelkedik. A szervezet a bétakarotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át. Az A-vitamin nélkülözhetetlen továbbá a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából. A répa karotinjai erősítik az immunrendszert, és egyes vizsgálatok szerint a daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepük lehet. A sárgarépa hatóanyagainak köszönhetően részt vesz a szabad gyökök károsító hatásának megakadályozásában is.

Irány a friss levegő!

Minél több időt tölt a gyerek a friss levegőn és napfényen, annál kevesebb esélyük van a kórokozóknak, illetve a gyógyulás is gyorsabb, ha nem féltjük a kicsit a friss levegőtől. Az óvodában, iskolában ez „kötelező” módon zajlik, a legtöbb helyen, hacsak nem szakad az eső, szinte biztos, hogy gondoskodnak a levegőztetésről. Ezen felül azonban, ha lehetőség van rá, iktasson be szabad levegős programot. Már az is sokat jelent, ha autózás helyett (ésszerű távolságok esetén) hazasétáltunk a gyerekkel az óvodából-iskolából. Egy kis játszótéri kikapcsolódás is jól jöhet: a rendszeres és intenzív mozgás szintén felturbózza a csemeték védekezőképességét.

Gyerekvitaminok a maximális védelemért

Manapság már rengeteg kiváló minőségi étrend-kiegészítő kapható kizárólag a gyerekek igényeire szabva. A Marslakócskák termékei  életkorhoz és igényekhez igazodva, széles választékban az összes szükséges összetevő tartalmazzák, amelyek elegedhetetlenek a gyermekek immunrendszerének megfelelő erősítéséhez és az egészséges fejlődéshez. 

Szirup, gumivitamin, rágótabletta és püré formájában is kaphatók. Finom, gyümölcsös ízüknek nem tudnak ellenállni a kicsik!