Ginkoprim – a szellemi hanyatlás ellen

Ginkoprim – a szellemi hanyatlás ellen

Publikálva: 05.12.2018

Nézet: 111

A ginkgo biloba, közismertebb nevén a páfrányfenyő egy, már a perm kor óta létező ősi gyógynövényünk, amelynek jótékony hatásait kevesen ismerik. A nyugati civilizációban folyamatosan növekszik azoknak a száma, akik kimerültségre vagy agyi leterheltségre panaszkodnak, amelynek következtében sokszor a szorongás is jellemző tünetté válik.

A ginkgo biloba

A világ egyik leghosszabb életű növényéről van szó, akár ezer évig is élnek. Gyorsan növő fa, hiszen az ágak már fiatal korban is erősek és vastagok, az idősebb fák magassága pedig több esetben is meghaladja az ötven métert. Nagyon ellenálló növény, jól viseli a szélsőséges időjárási körülményeket, a városi szmogot, de még a radioaktív sugárzást is. Ezt egyébként akkor kezdték el vizsgálni, amikor a Hirosimára ledobott atombomba pusztítása után a centrumtól mért 1,6 kilométeres körben hat életben maradt növényt találtak, és mind a hat páfrányfenyő volt. A fa a tudomány jelen állása szerint Kína területén őshonos, Európába valamikor az 1700-as évek közepén hozták be, eleinte csak dísznövényként számoltak vele. Gyógyászati célokra jellemzően a növény leveleit alkalmazzák, azonban bizonyos esetekben van, amikor a dióját is felhasználják. A levelek flavonoidokat és terpenoidokat tartalmaznak, ennek köszönhetően segítik az agy megfelelő vérellátását, javítják a szellemi kondíciót és növelik a mentális teljesítőképességet. Gyakran alkalmazzák a demencia, azaz az öregkori elbutulás ellen. Fontos tudnivaló, hogy a levélből nem érdemes teát főzni, mivel abban ginkgolsav is található, aminek erős allergén hatásai lehetnek. Természetesen a levélből előállított készítmények ezt a bizonyos savat már nem tartalmazzák.

Igazolt stresszoldó, értágító és serkentő

Bizonyított tény, hogy a magyar lakosság több mint ötven százaléka mentális kimerültségtől szenved, ami az agyi vérellátás zavaraira vagy sok esetben oxigénhiányos állapotra utal. Az ilyen és ehhez hasonló problémák leküzdéséhez ad kézzel fogható segítséget a ginkgo bilobának és magnéziumtartalmának köszönhetően a Ginkoprim étrend-kiegészítő tabletta. A rendszeres szedésnek további előnyei is vannak, hiszen jó értágító hatásának köszönhetően biztosított az izmok és a bőr jó vérellátottsága, továbbá hatásos megoldást nyújt a kis- és közepes artériák keringési zavarai esetén. Az étrend-kiegészítő napi ajánlott fogyasztása egy tabletta, amelyet étkezés után, bőséges vízzel kísérve szükséges bevenni. Figyeljünk rá, hogy alkalmazása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet!