Beszéljünk az intim tisztálkodásról!

Beszéljünk az intim tisztálkodásról!

Publikálva: 13.05.2020

Nézet: 743

Imádsz úszni, strandra vagy szaunába járni? Viszont utálod, hogy utána ég, viszket esetleg fáj és csíp az intim részeken?

Ha nálad is jelentkeznek ezek a tünetek, akkor sajnos a te szervezeted is érzékenyebb a kórokozókkal szemben, ahogy a nők többségének. De a jó hír, hogy van megoldás nem kell lemondanod a sportról vagy a szórakozásról a kellemetlen érzések miatt. Eláruljuk, hogy hogyan tudod megelőzni, vagy kezelni a problémát, és ezzel megőrizni a magabiztosságodat.

Hogyan védekezz a kellemetlenségek ellen?

A megelőzés lényege, hogy minél kellemetlenebb körülményeket teremtsünk a kórokozók, azaz a gombák vagy baktériumok számára, és megtartsuk az intim PH egyensúlyát. Sokat tehetsz az étrended módosításával – elsődlegesen kerüld a finomított cukrokat, a magas glikémiás indexű ételeket, nem javasolt fehér lisztből készült ételek, vagy túl sok burgonya fogyasztása. A megfelelő életmódhoz az is hozzátartozik, hogy milyen fehérneműt viselsz, kerüld a műszálas bugyikat, válassz inkább pamutból készült, vagy természetes betéttel ellátott alsókat, mely nem okoz irritációt. Ne viselj túl szűk farmert, és nagyon fontos, hogy gondoskodj az ideális higiéniáról. A megfelelő és folyamatos tisztálkodás elengedhetetlen a megelőzésben, és nem a szappan, víz kombinációra gondolunk.

Mit, mire és hogyan?

A szappanok és az általános tusfürdők felboríthatják a természetes PH egyensúlyt, ami nélkül észrevétlenül is megágyazunk a rajtunk (bennünk) élősködni kívánó mikroorganizmusoknak. Azonban az intim mosakodó gélek használatával elősegítjük a hüvely PH egyensúlyának megőrzését, mellyel élhetetlen környezet biztosítunk szinte minden kórokozó számára. Ha ez az egyensúly mégis felborul a fehérje természetű anyagok bomlásnak indulnak a hüvelyben, mely kezdetben csupán enyhén kellemetlen szagot eredményez, később viszont elősegíti a nem kívánatos kórokozók elszaporodását és ezzel a hüvelyi fertőzések kialakulását, majd a gyulladás lehetőségét. Intim tisztálkodót vásárolhatunk gél, hab vagy kendő formájában is, ez csupán rajtunk múlik.

Az intim tisztálkodás jó, ha folyamatos, és napi rutinná válik, azonban fontos, hogy ne vigyük túlzásba, mert könnyen irritáció léphet fel, amivel megint csak kedvezünk a baktériumoknak és a gombáknak. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük tartsuk be a választott intim készítményen található tájékoztató szerinti javaslatokat, illetve használjunk a kellemetlen érzéseknek megfelelő terméket.

Az Idelyn Beliema termékcsalád mind bakteriális, mind gombás megbetegedésekre hatással van, így bármely terméket választjuk biztosan jól járunk. Az intim mosakodó fertőtlenítő hatású összetevői révén segíti a gombás fertőzések előfordulásának csökkentését, és visszaállítja a frissesség kellemes érzését, akár mindennapi használatra is javasolt. Enyhébb tünetek esetén pedig egészítsük ki az intim mosakodást krém vagy hüvelytabletta használatával, mely enyhíti a kellemetlen érzéseket, csökkenti az érintett területen az égő, viszkető érzést. Az Idelyn Beliema termékek nem tartalmaznak mesterséges illatanyagot, ezáltal nem irritálják a bőrt, észrevétlenül állítják helyre a hüvelyben szükséges egyensúlyt. Szerezd be őket most!