5 fontos tanács, amit be kell tartanod az intim egészségedért

5 fontos tanács, amit be kell tartanod az intim egészségedért

Publikálva: 01.07.2019

Nézet: 14387

Egyes kutatások szerint a nők kétharmada életében legalább egyszer kapott már el hüvelyi fertőzést. A legtöbben ennek ellenére nincsenek tisztában azzal, hogy mi okozza a problémát és hogyan lehet megakadályozni azt.

Az egészséges hüvelyflóra és annak természetes egyensúlya a női szervezet elsődleges védelmi vonala a különböző hüvelyi fertőzésekkel szemben.  Számos tényező hozzájárulhat azonban ahhoz, hogy ez az egészséges egyensúly felboruljon.

Mik azokat a szabályok, melyek betartásával csökkenthető vagy megszüntethető a fertőzés?


1. Figyelj az étkezésre!

A megfelelő étrend az intim egészségünk esetén is kiemelten fontos. Egy hüvelyi fertőzés esetén kerülendőek a cukros ételek, édességek, az élesztő és az alkoholos italok. Az alkohol gyengíti szervezetünk védekező képességét, így nehezebben birkózunk meg a fertőzéssel. 

Zöldségek és gyümölcsök bevitelével megfelelő tápanyagokkal látjuk el a szervezetünket, így érdemes inkább azokat fogyasztani.


2. Öltözködés

Tartózkodj a műanyag szálas alsóneműk viselésétől! Ezek meleg és nedves klímát teremtenek, melyekben a gombák igen gyorsan szaporodásnak indulhatnak. A szűk nadrág, a szoros fehérnemű sajnos szintén nem kedvez a gombák elleni védekezésnek, válassz lazább és megfelelően szellőző ruhadarabokat. 


3. Ügyelj a pihenésre is!

A stressz a szervezet ellenálló képességét rombolva biztosít szabad utat a különféle kórokozók – így például a hüvelygombás megbetegedések nagy többségéért felelős Candida albicans nevű gomba – elszaporodásához. A stresszes nőknél nem csupán a hüvelygombás fertőzések száma magasabb, hanem általában véve az egyéb hüvelyi fertőzéseké is, és ezek a fertőzések náluk időről időre visszatértek.


4. Óvintézkedés WC használat előtt

Rengeteg fertőzés melegágya lehet a WC ülőke, így érdemes letisztítanunk, mielőtt használnánk. A drogériákban kaphatók fedőpapírok, melyek tökéletesen megakadályozzák, hogy közvetlenül érintkezzünk a deszkával, így jelentős mértékben csökken a fertőzés veszélye. 


5. Gondoskodj intim higiéniádról a megfelelő termékekkel 

Megtörtént már a baj? Csak elővigyázatos akarsz lenni? Az Idelyn Beliema szakértők által összeállított termékei akár gombás, akár bakteriális fertőzés esetén is használhatók a többi készítménnyel ellentétben. Az Idelyn Beliema termékcsaláddal nem foghatsz mellé, mert hatékony segítség mindkét esetben! Használd a Beliema intim termékcsaládot, hogy enyhítsd a kellemetlen tüneteket, valamint, hogy helyreállítsd és védd vaginád egészségét, bármi is legyen a probléma: gomba, baktérium vagy akár mindkettő.

Szeretnéd visszaállítani hüvelyed természetes mikroflóráját és egyensúlyát és támogatni a fertőzés megszűnését? Semmi probléma, csak használd a Beliema Effect Hüvelytablettát!

Nem érzed magad elég komfortosan a hüvelyi fertőzés során? Használd a Beliema Expert Intim Krémet, amelynek nyugtató összetevői gyors enyhülést nyújtanak viszkető és égő érzés esetén.

Aggódsz, hogy összeszedsz valami fertőzést a kedvenc szórakozóhelyeden, a szaunában vagy az edzőteremben? Ne aggódj: használj minden nap Beliema Expert Intim Mosakodót és tartsd fenn vaginád természetes egyensúlyát és védelmét.