5 fontos tanács, amit be kell tartanod az intim egészségedért

5 fontos tanács, amit be kell tartanod az intim egészségedért

Publikálva: 01.07.2019

Nézet: 17454

Egyes kutatások szerint a nők kétharmada életében legalább egyszer kapott már el hüvelyi fertőzést. A legtöbben ennek ellenére nincsenek tisztában azzal, hogy mi okozza a problémát és hogyan lehet megakadályozni azt.

Az egészséges hüvelyflóra és annak természetes egyensúlya a női szervezet elsődleges védelmi vonala a különböző hüvelyi fertőzésekkel szemben.  Számos tényező hozzájárulhat azonban ahhoz, hogy ez az egészséges egyensúly felboruljon.

Mik azokat a szabályok, melyek betartásával csökkenthető vagy megszüntethető a fertőzés?
 

1. Figyelj az étkezésre!


A változatos étrendre nem csupán az immunrendszerünk megfelelő működése érdekében fontos odafigyelni, de az intim egészségünk miatt sem elhanyagolható. Ha nem kapja meg a szervezetünk a kellő mennyiségű és minőségű tápanyagot, a teljes védekezőrendszer felborul. Ilyenkor sokkal fogékonyabbak vagyunk a hüvelyi fertőzésekre is. Segít a fertőzések elkerülésében, ha kerülöd a cukros ételeket, az édességeket, az élesztőt és az alkoholos italokat. Az alkohol gyengíti szervezet védekezőképességét, így nehezebben birkózik meg a fertőzésekkel. Fogyassz zöldségeket, gyümölcsöket, rostban gazdag hozzávalókat, így megfelelő tápanyagokkal látod el a szervezetedet.
 

2. Öltözködés


Tartózkodj a műszálas alsóneműk viselésétől! Ezek meleg és nedves klímát teremtenek, nincs légáteresztés, ezért a gombák igen gyorsan szaporodásnak indulhatnak. Ha mégis műszálas alsót szeretnél felvenni, akkor is ügyelj rá, hogy a közvetlen érintkezésnél legyen pamut betét az alsóban. A szűk nadrág, a szoros fehérnemű sajnos szintén nem kedvez a gombák elleni védekezésnek, válassz lazább és megfelelően szellőző ruhadarabokat, illetve kerüld a tanga vagy a túl szoros bugyik viselését. Strandoláskor pedig fokozottan figyelj arra, hogy a nedves ruha ne legyen túl sokáig rajtad. Ha már nem áztatod magad, akkor érdemes minél előbb szárazra cserélni. A napi tisztálkodás során pedig ügyelj rá, hogy gondosan szárazra töröld a kényes területet (ügyelve, hogy ne sértsd fel a hüvely részeit), és csak utána öltözz fel.
 

3. Ügyelj a pihenésre is!


A stressz a szervezet ellenállóképességét rombolva biztosít szabad utat a különféle kórokozók – így például a hüvelygombás megbetegedések nagy többségéért felelős Candida albicans nevű gomba – elszaporodásához. A stresszes nőknél nem csupán a hüvelygombás fertőzések száma magasabb, hanem általában véve az egyéb hüvelyi fertőzéseké is, és ezek a fertőzések náluk időről időre visszatértek. A túl stresszes vagy fáradt szervezet sokkal befogadóbb minden kórokozó számára, és a hüvely pH-értéke is nagyon könnyen felborul, mely szintén egyenes út a betegségek beszerzéséhez.
 

4. Óvintézkedés WC használat előtt


Rengeteg fertőzés melegágya lehet a WC-ülőke, így érdemes letisztítanunk, mielőtt használnánk. A drogériákban kaphatók fedőpapírok, melyek tökéletesen megakadályozzák, hogy közvetlenül érintkezzünk a deszkával, így jelentős mértékben csökken a fertőzés veszélye. Ha mindez nem áll rendelkezésedre, akkor pedig egyszerűen guggolj az ülőke fölé, ahogy azt kislányként megtanultad. A lényeg az, hogy semmiképpen se érintkezz a wc ülőrészével, ha nyilvános vagy idegen helyen kell kimenned.
 

5. Gondoskodj intim higiéniádról a megfelelő termékekkel


Megtörtént már a baj? Csak elővigyázatos akarsz lenni? Az Idelyn Beliema szakértők által összeállított termékei akár gombás, akár bakteriális fertőzés esetén is használhatók sok egyéb készítménnyel ellentétben. Az Idelyn Beliema termékcsaláddal nem foghatsz mellé, mert hatékony segítség mindkét esetben! Használd a Beliema intim termékcsaládot, hogy enyhítsd a kellemetlen tüneteket, valamint, hogy helyreállítsd és védd vaginád teljes egészségét, bármi is legyen a probléma: gomba, baktérium vagy akár mindkettő.

Szeretnéd helyreállítani hüvelyed természetes mikroflóráját és egyensúlyát és támogatni a fertőzés megszűnését? Semmi probléma, csak használd a Beliema Effect Plus Hüvelytablettát!

Nem érzed magad elég komfortosan? Használd a Beliema Expert Intim Krémet, amelynek nyugtató és hidratáló összetevői gyors enyhülést nyújtanak viszkető és égő érzés esetén.

Aggódsz, hogy összeszedsz valami fertőzést a kedvenc szórakozóhelyeden, a szaunában vagy az edzőteremben? Ne aggódj: használj minden nap Beliema Expert Intim Mosakodót és tartsd fenn vaginád természetes egyensúlyát és védelmét.