4 hasznos tipp sulikezdésre

4 hasznos tipp sulikezdésre

Publikálva: 16.08.2019

Nézet: 195

Lassan itt a szeptember és újra becsengetnek, úgyhogy ideje felkészíteni gyermeked testileg és lelkileg is az iskolakezdésre. Adunk pár tippet!

1. Álljatok vissza a napirendre!

Teljesen normális, hogy nyáron később fekszik és később is kel a gyerkőc, a szünidő pont arra jó, hogy ki tudja pihenni a tanév fáradalmait és lazábbra fogja a dolgokat. A sulikezdés előtt viszont már fontos, hogy szép lassan visszaszokjon a korábbi fekvésre és a reggeli kelésre. Fokozatosan állítsd vissza a régi napirendre és legyél türelmes vele, ha az elején ódzkodik a dologtól. Találj ki neki reggelre valamilyen számára kedves programot vagy feladatot, amivel motiválni tudod a felkelésre!

2. Mozgassátok át a hátizmokat!

A tanév megkezdésével újra napi szinten kell majd cipelnie a hátizsákot, ami a nyári pihenés után eleinte megterhelő lesz. Minden nap egy 10 perces hát- és törzsizom erősítő tornát iktassatok be, ami kellőképp átmozgatja és megerősíti a hátitáska hordásához szükséges izmokat.

3. Készítsd fel az immunrendszerét!

A sulikezdés többféle szempontból is igénybe veszi a gyerkőc szervezetét. Napi szinten kell tömegközlekedési eszközöket használnia, az osztályban újra sok gyerekkel veszi körbe magát. Ezek miatt fokozottan igénybe lesz véve a szervezete, ezért fontos, hogy megfelelő módon erősítsük meg a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. 

A Marslakócskák összetett termékei között megtalálod a gyermeked életkorához és igényeihez legmegfelelőbb terméket, akár finom gyümölcsízű rágótabletta, gumitabletta vagy szirup formában is.

4. Szerezd be időben a tankönyveket!

Jobb minél előbb túlesni a tollak, füzetek és egyéb írószerek, illetve a tankönyvek beszerzésén. A nagyobb áruházak már felkészültek a sulikezdők fogadtatására, így nem kell várnod vele heteket.