Három egészséges étel Húsvétra

Három egészséges étel Húsvétra

Publikálva: 05.04.2019

Nézet: 342

A Hamvazószerdától Húsvét vasárnapig tartó böjt után eljön a lakomák ideje. A túlevés a koplalással együtt szintén felborítja szervezetünk egyensúlyát, így talán az elsődleges szempont az arany középút betartása.

A húsvéti időszak bár rövidebb, mint a karácsony, így is sok olyan ételt és italt veszünk magunkhoz, amik nem tesznek feltétlen jót egészségünknek. Összegyűjtöttünk párat, amiket érdemes beépíteni étkezésükbe.

1. Torma

A torma támogatja az immunrenszert, mivel a benne lévő összetevők serkentik a fehérvérsejtek termelődését, így növelik a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szemben. Emellett segíti az emésztést is, mert a tormában található fitokemikáliák számos emésztőnedveket termelő mirigyet stimulálnak.

A sonka mellé nagyon jól passzol és még finomabb ízt ad neki.

2. Tojás

Egyes táplálkozási szakértők sokáig nem támogatták a tojás fogyasztást magas koleszterintartalma miatt, azonban az utóbbi időben számos kutatás bebizonyította egészségvédő jellegét. A tojás rendkívül tápláló, magas minőségű fehérjetartalma van és vitaminokban, valamint ásványi anyagokban gazdag. Ezek a tulajdonságok különösen fontosak a gyermekek, idősek és várandósak táplálkozása szempontjából.

A tojás azonban fokozott figyelmet igényel. A nem megfelelő tárolásból és felhasználásból szalmonellafertőzés alakulhat ki. Ezért kiemelten fontos, hogy kellően megmossuk a tojásokat és felütés után azonnal dobjuk ki a héjakat, hogy ne érintkezzenek más élelmiszerekkel.

3. Minőségi csokoládé

A cikk végére beépítünk egy kis édességet is. Kimutatott tény, hogy az étcsokoládé csökkenti a vérnyomást, ezáltal hozzzájárul a szívinfarkus vagy a szélütés kockázatának csökkentéséhez. Emelett frissítő hatású theobromin tartalma miatt hangulatjavító hatással van ránk.

Nagyon fontos azonban, hogy magas kakaótartalmú minőségi csokoládét tegyünk a kosarunkba, ha élvezni akarjuk jótékony hatását.